Eten bestellen

Gepubliceerd op 18 maart 2022 om 16:00

 

Een extra luxe, en een dure luxe als je het mij vraagt.

Maar soms gewoon heerlijk, als verwennerij, gewoon omdat het kan.

Als je geen zin hebt om te koken, je partner heeft een slechte werkdag gehad of als lieftallige zoontje de ouders heel de nacht heeft wakker gehouden, en wij 2 lopende zombies zijn.

 

je hebt gewoonweg niet altijd zin om te moeten koken, toch?!

 

Het is een van die dagen.

 

Het is ochtend, je staat op en je weet gewoon ‘neeeee vanavond wil ik gewoon even relaxt bank kunnen hangen, en dat het eten bijna geserveerd wordt’. Omdat we te moe zijn, een rot dag hebben gehad of gewoon heel simpel, we hebben geen zin om te koken. Hoe heerlijk is het na een lange luie, drukke of vervelende dag dat je gewoon op de bank zit op je mobiel om eten te bestellen bij thuisbezorgd. Gewoon de extra luxe, alsof je in een restaurant zit maar dan thuis en het wordt naar ons gebracht. Voor mij echt zalig aangezien ik meestal degene ben die kookt, ik ben ook heel blij dat mijn mannetje daar nooit een probleem van maakt en al snel prima vind. Stiekem doen we dit ook geregeld, als ik er over na denk zelfs bijna wekelijks, maar dat ligt heel er aan de periodes of we druk zijn of niet.

 

Duur grapje.

 

Het is wel een duur grapje, en al helemaal omdat we beiden apart bestellen omdat wij verschillende smaak hebben qua eten. Meneer wilt vaak kapsalon/burgers en pizza, ik wil spareribs van spareribs express of sushi. Meestal spareribs, ik ben echt zwaar verslaafd en zal mij ook niets verbazen als die bezorgers mij onderhand kennen “ja echt zo ernstig is het”. Als ik omreken met wat wij samen in 1 avond bestellen kunnen we daar makkelijk een paar dagen van eten. Soms zet ik ook even pas op de plaat om geld te besparen omdat er ook zo veel makkelijke gerechten zijn, maar dat gebeurd zelden. Als ik er zo over na denk is het echt dood zonde, maar ag, moet wel eens kunnen. Vooral in deze tijd als je de ene lockdown naar de andere hebt en alles op slot bleef. Dan maak je thuis gewoon een soort van luxe paradijsje “doen wij althans”. 

 

Sushi 

 

laatst heb ik weer eens sushi besteld bij my sushi, want sushi is gewoon echt zo onwijs lekker! Ik weet niet wat dat is met sushi, maar ik had beter in japan geboren kunnen worden dat betreft! Aangezien ik ook van manga lezen en anime kijken hou, was dat de perfecte plek voor mij geweest ‘Bucket list trip’. Mooi cultuur snuiven en in een totaal andere wereld stappen, en elke sushi tent af gaan met mijn manga boekjes, lijkt mij geweldig! Als ik sushi bestel is het wel altijd hetzelfde ‘autist’, want als ik maar enigszins afwijk krijg ik nog net niet die error. Zalm is mijn grootste liefde, als ie goed bereid is. Zo zalig, dat als ik het aan het bestellen ben dat ik nog net niet het kwijl uit mijn mond laat lopen, zo ernstig. 

My sushi heb ik vaker eten besteld en is ook echt een goeie onder de sushi’s. Ik ben namelijk heel voorzichtig, en lees nauwkeurig de recensies als het gaat om rauwe producten. De eerste keer dat ik daar bestelde was ik ook zenuwachtig, aangezien ik het liefst helemaal vast klam aan mijn vaste gewoontes en plekjes. Ik kijk ook altijd wat voor cijfer ze op geven en my sushi komt in omgeving Vreeswijk/ Nieuwegein het hoogste eruit in vergelijking met de anderen. Bijna 5 sterren en 3026 beoordelingen, dus dan zit je wel goed! Er is een hele ruime assortiment waarbij je het zelf samen kan stellen of menus waar je weer uit verschillende mixen en prijzen kan kiezen. Ook vind ik het niet extreem duur, en voor een keertje is het heerlijk. Ze bezorgen ook altijd lekker snel ‘voor de hongerige maagjes’.

 

Al met al, soms mag je jezelf en gezin eens lekker verwennen met eten bestellen. Voor iedereen een win win, want mama hoeft niet te koken en de kids zijn helemaal in hun nopjes.  

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.