Aioli die ook gegeten mag worden door zwangere vrouwen

Gepubliceerd op 13 februari 2022 om 12:55

Zwangerschap proof aioli!

 

als we een gezamenlijke dinner festijn houden waarbij iedereen eten maakt en mee neemt, wordt ik als een van de eerste personen geappt of ik mijn aioli wil maken.

bijna overal waar ik kom gaat mijn aioli met mij mee, en als ik hem dan vergeet of er wort verwacht dat ik het maak en dat gebeurt niet, krijg ik nog net geen billenkoek en de teleurstelling is groot.

we houden nou eenmaal van knoflook op een broodje, en s’avond voor het slapen gaan durfen we geen kus te geven omdat de knoflook extreem aanwezig is.

(houdt de vampiertjes weg!)

 

het is het simpelste van de simpelste gerechten wat ik maak, en je kan eindeloos met kruiden combineren als je wilt.

 

Over het algemeen kook ik op gevoel, en proef ik heel veel tussendoor.

zo ook met mijn knoflook bommetje.

 

de een wilt meer yoghurt, de ander juist meer knoflook… het is maar net wat je zelf lekker vind.

zo lang je maar vaak proeft!

 

Recept:

 

* Griekse yoghurt 300 ml

*Zaanse mayonaise 200 ml

je kan elke soort mayonaise gebruiken maar persoonlijk blijft Zaanse mayonaise het lekkerst.

*3 tot 5 tenen knoflook

tip: begin met 2 en proef geregeld of je het genoeg vind, je kan beter met minder beginnen en meer erbij doen.

*peper 

 

Maken:

 

Ik maak het altijd op de locatie waar we gaan eten, of net voor we weg gaan als we niet lang onderweg zijn.

als het je het ver van te voren klaar maakt trekt de knoflook zo extreem in de gehele sausje dat je niets meer van de rest proeft en dat vind ik persoonlijk zonde.

’dat heb ik namelijk 1 keer eerder mee gemaakt, en dan baal ik als een stekker als het niet zo smaakt zoals ie moet smaken’

 

we beginnen bij de Griekse yoghurt en de mayo, die voeg je bij elkaar en proef je eigenlijk van te voren hoe die smaakt, als je hem zoeter wilt hebben doe je er nog wat mayonaise bij, als je hem neutraler wilt doe je er nog wat Griekse yoghurt bij.

knoflook mag er geperst in, en je raad het al… weer proeven, aan de hand daarvan weet je of je meer erbij moet doen.

Eventueel qua extra smaak wat peper erdoorheen.

en done.

 

Tip.

 

* je kan er eventueel ook voor het frisse wat citroensap op limoen sap erdoorheen doen, ook erg lekker.

*ik heb hem ook wel eens gemaakt met Chili vlokken of sambal, dat is ook erg lekker als je van spicy houdt.

houdt wel rekening met de andere die misschien niet zo goed tegen spicy eten kunnen.

Tenzij je wilt lachen, dan moet je dat vooral doen.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.