Blogger van Gaaf dagje uit door Marie Anne

Gepubliceerd op 4 maart 2022 om 16:00

Waarom is het leuk om een kind van een (uitjes) blogger te zijn — en waarom mijn dochters het geweldig vinden dat mama blogt.

 

De kids genieten mee van mamas passie. Zo hebben we bijvoorbeeld een abo op de Efteling genomen. Niet alleen om de blog te vullen met eigen fotos, informatie en verhalen, maar natuurlijk ook omdat het super leuk is, om naar een pretpark te gaan.

 

Een passie voor het Schrijven

Juist omdat de hele wereld alleen maar nog uit social media lijkt te bestaan – waarom heb je dan nog een blog nodig.. Wat is er beter aan een blog dan social media? Een ongelooflijk goede vraag waarvan ik zeker weet dat veel mensen zich deze vraag vaak stellen.

 

Ervaringen delen

Punt één: Ik kan moeiteloos een aantal beroepen noemen die me vreselijk lijken. Maar bloggen is een passie – ik vindt het gewoon erg leuk om een blog te schrijven en hiervan gedeeltelijk zelfs mijn beroep te kunnen maken.

Ik wil op die manier onze ervaringen en de foto's delen die we zelf mooi vinden en niet alleen de perfecte Instagram-shots.

 

Mooie belevenissen

Punt twee: Als bloggers zijn we "gedwongen" om het huis te verlaten om iets moois te beleven.

Stel je hebt een uitjes blog, maar je doet niets om het met inhoud te vullen. Dat zou nogal dom zijn. Het spreekt dus voor zich dat we als uitjes bloggers de wereld verkennen. Als we nieuwe content nodig hebben, bezoeken we de leukste pretparken of dierentuinen in heel Nederland en soms ook in het buitenland.

 

Een goede planning leidt vaak tot echte insidertips

De meeste mensen zullen hun uitjes tot op zekere hoogte plannen. Sommigen meer, anderen wat minder. Ik probeer elk uitje zo goed mogelijk te plannen, zodat ik steeds insidertips tegenkom die men normaal gesproken misschien nooit zou hebben ontdekt.

 

Stap uit de comfortzone: ik doe soms bijzondere dingen om goede content te krijgen

Dat is een goed punt. Zelfs als ik nooit zou bungeejumpen of andere gewaagde dingen zou doen (veiligheid staat altijd voorop!), stap ik steeds vaker uit mijn comfortzone en doe dingen die ik een paar jaar geleden om wat voor reden dan ook niet gedaan zou hebben. Soms zijn het ook volkomen banale dingen, zoals een pluktuin bezoeken of op pad gaan met alpaca's. Ik ben dus gewoon beetje bij beetje mijn horizon aan het verbreden, waar ik ook erg trots op ben.

 

We kunnen andere mensen voorzien van handige tips en inspiratie

De belangrijkste reden waarom ik zo graag een uitjes blogger ben, is natuurlijk dat ik anderen graag handige tips wil geven over verschillende leuke uitjes. Het is een geweldig gevoel, vooral als ik ook feedback krijg dat ik met de ene of andere tip kon helpen.

 

Herinneringen vastleggen voor de eeuwigheid

Wat vroeger een dagboek was, is nu een blog. We schrijven niet alleen voor onze lezers, maar ook voor onszelf. Sommige herinneringen vervagen na verloop van tijd, dus het is leuk om in de toekomst weer over de ene of de andere ervaring te kunnen lezen en te kunnen zeggen: "Oh, dat is hoe het was toen !" We kijken ook graag naar foto's van eerdere uitjes en halen herinneringen op. Wanneer gaan we weer?

 

Dit artikel is een gastblog van Gaafdagjeuit.nl, een leuke uitjes-site voor ouders.


Reactie plaatsen

Reacties

Mieke Brummelink
2 jaar geleden

Leuk

Nienke
2 jaar geleden

Dank je wel mams