Corona maandje in de familie

Gepubliceerd op 9 augustus 2022 om 16:00

Het is al een paar jaar bezig, de dalingen en stijgingen van Corona, maar wij hadden in al die jaren heel veel geluk. Dachten we, en laat me het niet hebben over de fantastische timing Dat de positieve testen een voor een raak was. Ik was er ook al heel bang voor dat het een keer er aan zat te komen.

 

 

Before 

 

Het begon allemaal in juli. Een broer van mijn verloofde werd goed ziek en smoeders paste op hun kinderen. Wat ik toen mee kreeg was dat hij gewoon ziek was, maar dat bleek dus niet het geval te zijn. Later vertelde Lazlo dat hij Corona bleek te hebben en dat hij daar heel ziek van was. Maar daar kwam ik pas achter na dat smoeders een appje had verstuurd dat ook zij Corona had gekregen en ook goed beroerd er van was. We hebben nog eten klaar gemaakt die haar partner bij ons op had gehaald. Na paar dagen bleek ook de partner Corona te hebben waarbij ik al beetje stress kreeg omdat ik als de dood was dat we ook aangestoken zouden worden en misschien daardoor niet op vakantie zouden kunnen gaan. Maar ik bleef kalm aangezien iedereen afstand hield van elkaar, dat is wat ik dacht....

 

Corona in de huis der Hoogstraten Dillisse 

 

de week begon bij Lazlo die last van hoofdpijn kreeg. Maar het was buiten continu warm, en ik dacht er niet veel over na dan dat hij slecht had gedronken. Ik krijg namelijk ook altijd hoofdpijn als ik slecht drink op warme dagen. Maar hij had dag erna ook en het werd alleen maar erger, dus besloot hij toch maar just in case een testje te doen Dinsdag avond. Gelijk kleurde er 1 streepje, maar niet veel later kleure er heel licht een andere streepje, bijna niet te zien maar hij verkleurde wel. Dus voor het slapengaan deed hij nog een test en die was wel negatief. Waarop hij zei: aaah zie je wel gewoon negatief hoor! Maar ik wilde het zekere voor het onzekeren en de volgende dag vroeg ik hem ook na drukkelijk of hij nog een test wilde doen, aangezien mijn moeder altijd op woensdag komt en die gingen al bijna op vakantie. Dat betreft ben ik gewoon heel voorzichtig, ook omdat ik in een winkel werk waar veel mensen in en uit lopen, dus ik voel mij ook verantwoordelijk ervoor om alert te zijn op Corona. Hij ging naar zijn werk en ik begon weer mijn standaard dag op woensdag. Alles poetsen en opruimen zo dat ik lekker relaxt kan kletsen met mijn moeder over koetjes en kalfjes. Nog geen uur later belde Lazlo op met de slechte mededeling dat hij ook Corona had en dat hij hoopte dat mijn moeder en mijn broertje nog niet onderweg waren vanuit Breda naar Nieuwegein. Ik baalde als een stekker en heb ook gelijk mijn moeder gebeld dat ze beter thuis konden blijven! Het zekere voor het onzekere. En hoopte ook plechtig dat ik het niet zou hebben! 

 


suprise

 

Toen lazlo eenmaal thuis kwam, ging hij buiten zitten waar ik ook zat maar dan verder weg en ik zag aan hem dat hij flink baalde. Hij is niet snel overstuur maar je kon gewoon letterlijk zien dat hij ergens mee zat. Hij begon te vertellen dat hij een maand bezig was geweest om aankomende zaterdag een surprise party te regelen en dat iedereen erbij zou zijn. Dat hij niet ging Barbecueën met zijn voetbalteam maar hier thuis met iedereen om te vieren dat ik 30 zou worden. Ondanks dat ik het natuurlijk jammer vond dat het niet door zou gaan, het idee dat iedereen erbij zou zijn om het te vieren deed mij al heel goed! Want vrijwel altijd als ik mijn verjaardag vier is er altijd wel iemand op vakantie. Er vielen ook gelijk puzzelstukjes in elkaar waarom mijn moeder bijvoorbeeld er op stond dat ik dus die zaterdag vrij moest zijn omdat we gingen lunchen. Waarop lazlo mij vertelde dat ik mijn moeder en mijn vader zouden gaan lunchen en dat had mijn moeder dan weer geregeld. Ik was verbaasd in een goede manier, want voor mij voelt dat al als een cadeau op zich! Met mijn eigen ouders die al jaren gescheiden waren en ik niet beter weet samen lunchen vond ik gewoon geweldig. Lazlo was best verdrietig maar ik vertelde hem dat alles een reden heeft waarom sommige lopen zoals ze lopen. Ik geloof namelijk plechtig dat de universum alles met een reden doet en dat sommige dingen wel of niet gebeuren zoals ze gebeuren. Dus het had zo moeten zijn!

huis verbouwen


Na dat Lazlo alles had verteld begon hij meteen alles naar zolder te verhuizen. Hij maakte eerst de zolder klaar en schoon zodat hij daar kon slapen (want de zolder stond vol met troep). Ik wilde hem het liefst mee helpen maar dat ging natuurlijk niet, dus ben ik de leefruimte schoon gaan maken en opruimen. Donderdag moest ik namelijk gewoon weer werken en we hadden ook niet zo veel eten meer in huis wat ik donderdag voor werk snel zou halen. Ik dacht al de laatste tijd niet helder meer na omdat de werkdruk op mijn werk verdrievoudigd is, dus moest ik nu extra alert zijn met alles wat ik in en om het huis doe (toe aan vakantie denk ik). Ik besloot dan ook om de rest van de bootschappen te bestellen en thuis te bezorgen aangezien ik toen al de puf er niet meer voor had. Ik had ook extra schoonmaak spullen besteld, waarbij ik zeker wist wat bacteriën doodt voor als Lazlo eten klaar zou maken in de keuken als ik en Max niet thuis waren. schoonmaak dametje a la panisch.

 

Als ik thuis was gekomen na werk vroeg ik ook aan lazlo waar hij allemaal geweest is om dat gelijk schoon te maken. En nu zal je wel denken; amaj, lekker panisch! Maar mijn drang om op vakantie te gaan is zo groot aangezien het de 5e jaar is dat we niet naar het buitelen zijn geweest, plus dat ik met veel mensen werk en er is al weinig personeel. Dus ik deed er alles aan om het te voorkomen. Als ik vrij was bracht ik al zijn maaltijden en drinken naar hem, en als ik had gewerkt ging ik gelijk alles desinfecteren en dan pas koken. De was stapelde zich ook op en die heb ik met handschoenen naar beneden gehaald en uit gesorteerd om daarna just in case nog mijn handen te wassen. Elke ochtend en avond deed ik een test, en ik heb ook altijd Corona testen bij me voor op werk als ik het gevoel kreeg/krijg dat ik tussendoor nog eentje moest doen. Ook de spullen maakte ik schoon wat meestal niet in mij op zou komen, zoals: mijn mobiel, afstandsbediening, leuningen van de trap, licht schakelaars', zijkant van de deuren, als je een la in een la hebt waar bestek in ligt maakte ik die ook schoon, deur klinken, alle kranen, douche/bad knoppen, handdoeken had ik elke dag nieuwe op gehangen, binnenkant keuken kastjes en zijkanten van de deurtjes... ik kan zo nog wel even door gaan! En als ik het zo terug lees wat ik zojuist heb geschreven klinkt dit ook wel een beetje absurd, maar goed. Het zekere voor het onzekere! Als ik aan het werk was en laz ging naar beneden, had ik sochtends voor werk ook alvast de vaatwasser uit en in geruimd, zo dat hij niet eventueel op de schone vaat Corona zou verspreiden. Laz wilde ook alles voorkomen dat wij Corona zouden krijgen dus hij droeg geregeld latex wegwerp handschoentjes.


werk

 

Op mijn werk had ik dan weer een groot voordeel als ik mensen netjes vertelde dat ze wat afstand van mij moesten houden, ze blijven op een fijnere afstand uit mijn buurt. Want ik maak genoeg mee dat mensen zo dicht bij mij staan dat ik ze kon horen ademen, zelfs als ik een stapje naar achteren deed liep hij of zij weer een stap naar mij wat soms echt oncomfortabel en niet prettig was en is. Maar het belangrijkste reden voor mij om het gewoon te zeggen en uit te leggen was dat ik niemand wilde aansteken als ik het toch bij mij zou dragen ook al teste ik mijzelf continu negatief. Je weet het immers nooit. Gelukkig stond ik voor mijn collega's vrijwel continu alleen, dus de risico dat ze het zouden krijgen was erg klein. En als ik een keer met een collega samen stond probeerde ik extra rekening ermee te houden. Kan je vertellen dat ik in de Corona week extra stappen op mijn stappenteller heb staan en dat ik zelfs ben afgevallen. Niet dat ik bezig ben met afvallen, ik wil juist aankomen maar dat is een detail. 

kinderopvang 

Dinsdag en vrijdag is meestal de vaste dagen dat ons zoontje Max naar het kinderdagverblijf gaat, maar hij was plots ook aan het snotteren en ook al was hij negatief, ik durfde het niet aan. Ook daar wilde ik geen risico in nemen aangezien ik geregeld via mails lees dat ook op de kinderopvang drama is omtrent personeel, dus Max bleef thuis. Lazlo was toch alweer zo goed als beter dus ik kon gelukkig werken en liet Max achter bij papa lief! Ik had voor de zekerheid de bank beschermd met kleden waar laz op kon zitten of liggen en had de vaatwasser uit geruimd. Zo dat laz meteen zijn spullen er in kon zetten als hij en Max iets hadden gedronken of gegeten. Hij droeg voor de zekerheid een mondkapje en droeg zijn handschoentjes tijdens de papa zoon dagjes, ook hij was heel voorzichtig om alles op alles te zetten om ons niet te besmetten. Al moet ik wel zeggen dat ik een tikje extremer was. 

al met al zijn ik en Max er goed van af gekomen, ook al was het zo bizar dichtbij. En op mijn verjaardag teste lazlo zichzelf ook weer negatief, waarbij wij 'na dat ik thuis kwam van werk' eindelijk een kus en een kleine knuffel konden geven! Ook al ben ik geen kroelkont, daar maakte ik dit keer toch echt wel een uitzondering voor!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.