Mijn partner kan zijn carrière waarmaken en alles wat erbij komt kijken

Gepubliceerd op 22 maart 2022 om 16:00

 

Carrière is voor de een prioriteit en voor de ander niet noodzakelijk.

het ligt maar net aan wat iedereen zelf Wildt en zijn of haar behoeften liggen.

Ik heb onwijs veel respect voor mensen die het doen en kunnen,

net zoals dat mijn vriend het keer op keer weer voor elkaar krijgt.

 

mijn prioriteit ligt overduidelijk niet bij werk ook al werk ik hard en vind ik het leuk en fijn om te werken.

Toch lieverd het geregeld frustratie op, en is het weer tijd om even alles met elkaar te delen en te bespreken.

 

Hij is gewoon het totaal pakketje die iedereen Wildt hebben.

 

Ik heb veel respect en bewonderingen voor Lazlo hoe hij het keer op keer voor elkaar krijgt. Als je aan een zakenman denk hoort mijn vriend er zeker tussen. Hij heeft de inzicht, kan goed met mensen om gaan, hij helpt andere om hogerop te komen, hij heeft bizar veel geduld, hij is heel duidelijk zonder andere neer te halen, hij heeft de babbel en laten we het maar niet hebben over zijn humor en grappen die hij geregeld verteld om iedereen te laten lachen. In mijn ogen absoluut het totaal pakketje, die iedereen wilt hebben in zijn/haar bedrijf. Maar dat vind ik. 

 

Ik ben zelf manager, en ik zeg eerlijk dat ik geregeld advies vraag aan hem hoe ik iets het beste aan kan pakken, of over een totale andere boeg moet gooien als ik het echt niet meer weet. Ik ben zelf namelijk een extreme gevoel’s mens en ik handel heel vaak ook op gevoel, wat is fijn en wat is niet fijn, eerst de rest dan pas ik etcetera etcetera. 

 

Hogerop komen, maar eerst een proeftijd.

 

Hij werk nog niet heel lang bij een nieuw bedrijf, maar wat ik er van begrijp en mee krijg is dat hij nu al de mogelijkheid aangeboden heeft gekregen om hogerop te komen. Hoe vet is dat! Ik zat samen met aapje Max thuis, in een totaal andere bubbel dan dat Lazlo zat toen hij thuis kwam. Het eten stond klaar en hij kon zo aanschuiven, tussendoor afwisselend Max eten te geven, en eigenlijk zoals altijd bespraken we gewoon de normale dag een beetje door aan tafel wat ik zo fijn vind. Aan tafel word je eigenlijk bijna gedwongen om te praten, dus ik wil eigenlijk niets anders meer. Het is vroeger namelijk wel eens voor gekomen dat we een misverstand hebben gehad door echt iets super onzinnigs, maar achteraf bleek dat hij een hele heftige tijd heeft gehad op de werkvloer waar ik niets van af wist. Dus hadden we met elkaar af gesproken om sinds dien te vertellen wat er zo nu en dan gebeurt op het werk, al is het maar dat we zeggen ‘ik heb een k*t dag gehad en wil even niets,’ je weet van elkaar dat je elkaar op zo’n moment gewoon extra moet verwennen. Laz neemt kilo’s aan kaas voor mij mee, en ik voor hem bijna 20 zakken chips en nootjes (bij wijze van natuurlijk, maar het idee.)

 

ik had Max op bed gelegd en gelukkig ging hij vrij vlot heerlijk slapen waardoor we samen even konden relaxen op de bank met de kachel aan waarop hij mij vertelde dat hij een kans heeft gekregen op zijn werk, en dat ie voor een tijdje ergens proef moet draaien om te kijken hoe dat gaat om erna een beoordeling te krijgen en kijken of hij het goed heeft gedaan ja of nee om zo hogerop te komen. Ik was super enthousiast, maar ik wist dat er meer kwam. Hij vertelde in de hele uitleg en verhaal namelijk niet waar hij tijdelijk naar toe moest, dus ben ik maar gewoon heel duidelijk geweest en heb het gevraagd. Rotterdam. Dat was dus the catch. Hij moest heel vroeg weg om voor de file hopelijk op zijn werk te komen en veel later thuis dan dat ik gewend ben. Zo’n verandering moet ik altijd heel even laten bezinken, maar had al wel meteen duidelijk gemaakt dat ie het moest doen en er voor moest gaan. Als 1 iemand dit kan is hij het wel, en wij slaan ons er overal door heen ondanks de baggeren timing omdat ik elk moment geopereerd kan worden aan mijn tumor. Mijn motto luidt vaak: ‘als je het niet doet of niet probeert weet je nooit of het bij je pas ja of nee, dus ga ervoor. Je wilt niet later als je ouder bent achteraf denken, wat als…?’ Voor beide partijen wort het een pittige periode waar er veel gecommuniceerd moet worden met elkaar, en zo nu en dan even video bellen voor Max zo dat ie zijn papa soort van toch nog ziet.

We gaan weer rond tafel zitten samen.

 

Na een paar dagen even alles laten bezinken en met een aantal andere erover heb gehad was het tijd om weer met zijn 2e rond tafel te zitten om alles verder te bespreken. Want ik realiseerde me ineens heel goed dat er meer verantwoordelijkheid op mij lag waarbij ik alles in en om het huis zelf moest gaan doen en regelen. 

 

  • Huishouden deed ik al veel, maar dan moest ik alles bijna zelf gaan doen. En ik maak zonder gein al elke dag schoon, want met een aapje zoals Max en zijn koekjes waar je precies kan zien waar hij is geweest pak ik meestal vaak de stofzuiger of bezem erbij. Laz kan me niet meer zo veel helpen in het huishouden terwijl ik dat echt wel nodig heb momenteel, ik ben al vrij snel moe maar door de gehele toestand waar wij in zitten ben ik sommige dagen echt niet vooruit te branden ondanks dat ik mijzelf ertoe dwing soms. Hierin heb ik toch echt duidelijk aan gegeven dat ik hulp nodig heb, en een huishoudster wil, al is het maar voor 1 keer in de 2 weken dat ze de grote dingen poetst zoals de badkamer, alle verdiepingen gezogen wordt en een dewijl erdoorheen haalt. De rest kan ik mijzelf wel redden, maar ik ga niet straks en 4 dagen werken en de overige 3 continu moeten schoonmaken en opruimen. 

 

  • Door de weeks koken, want ik ga niet wachten tot dat hij rond 19:15 a 19:30 thuis komt en dan pas gekookt moet worden. Plus dat als hij thuis komt ik eigenlijk samen met Max al heb gegeten, wat minder gezellig is maar ik ga niet elke avond wachten op hem hoe lullig dat ook klinkt. Ik heb de slechte eigenschap dat als ik niet eet als ik honger heb dat ik transformeer in een Godzilla die heel het huis omgooit, dus ik eet geregeld samen met Max aan tafel, en als Laz thuis is en hij gaat aan tafel zitten kom ik er wel bij zitten. De weekende zijn nu voor hem, waarbij ik even lekker niets hoef te doen. En ik vind het echt niet erg om te koken, maar soms is het toch echt wel een genot als je het niet hoeft te doen.

 

  • Onze regel was elke avond afwisselen wie Max naar bed brengt, iedereen verdient een avondje vrij ook al offer ik mijzelf heel vaak op als Max echt van slag is. Momenteel breng ik hem door de weeks elke avond naar bed, op zich geen enkel probleem als hij na even boos zijn omdat hij er absoluut niet mee eens is erna gelijk gaat slapen. Maar als hij niet lekker is word het al meer een uitdaging en slaap ik geregeld op de bank met Max naast mij helemaal in getukt en lekker cozy zo dat Laz zijn slaap krijgt als hij weer vroeg op moet staan. Vind ik ook absoluut geen enkel probleem want de bank slaapt heerlijk maar he ik kan overal slapen. We hebben ook hierin met elkaar af gesproken dat de weekend Max naar bed brengen voor hem is. 

 

  • We hebben het ook gehad over het feit dat de mogelijkheid is dat ik een stap terug moet zetten op mijn werk omdat ik anders bang ben dat ik mijzelf verlies, besproken. Om hem te laten doen waar hij goed in is wil ik mijzelf zeker op offeren als het echt moet, voor alsnog is het niet nodig, maar het is wel fijn als dit alvast besproken word met elkaar. Zo dat je precies weet hoe we beide erin staan en waar de precieze uitdagingen zitten voor ons beide. Ook al heeft ie wel eens gezegd dat ik dan waarschijnlijk sowieso minder kan werken, dat zit niet in mijn aard. Werk is voor mij een escape van thuis waar Nienke gewoon even alleen Nienke is en geen huishoudster, chef kok, mama en planster, even gezellig met andere om je heen en met de mensen praten over koetjes en kalfjes en lekker hard werken om erna heel satisfied thuis te komen. 

 

  • En het laatste en eigenlijk de belangrijkste. Proberen voor een 2e zwangerschap. Persoonlijk heb ik het echt al zwaar met Max, en hij is echt makkelijk en super lief. Maar de gedachtengang om voor een 2e te gaan/proberen moet ik bij verre van echt nog lang niet aan denken als ik überhaupt wel wil. Dit stukje is ook mede door mijn tumor dat hij juist groeit door alle hormonen en moet zelfs eerst een scan doen voor dat we sowieso weer kunnen proberen. Anders adviseren ze om niet zwanger te worden tot dat de tumor weg is gehaald, en als je op de wachtlijst staat voor operatie kan het nog paar maanden overheen gaan dat je aan de beurt bent en erna nog moet herstellen en als alles goed is gegaan maar 6 weken erna zo goed als bijna weer de oude bent. Maar als er complicaties zijn duurt de herstel langer.       Lees paraganglioom en mijn ervaring. info.        Dus voor mij was dit echt een ding wat we laatst besproken hebben omdat we hierin anders in staan. Eigenlijk ook het enige gesprek waar ik het meeste tegenop zag om hem te moeten teleurstellen wat achteraf mee viel, en dat ik voor nu bij lange na nog niet klaar ben voor een eventuele 2e omdat ik ook voor mijzelf moet zorgen tussendoor. Laz gaat naar zijn werk en komt thuis en ziet vaak een gezellige Max en heeft er grof gezegd geen omkijken naar terwijl ik de ballen hoog probeer te houden als het waren. 

 

Het is echt heel belangrijk om alles te bespreken en vooral te blijven praten tussendoor met elkaar. Als ik achteraf denk wat een belangrijke punt is om met elkaar te bespreken bericht ik hem vaak gelijk erover zo dat ik het zelf niet vergeet en hij er later op in kan haken als hij thuis is en samen aan tafel zitten. Bij ons moet alles bespreek baar zijn hoe moeilijk de onderwerp ook is of waar wij beide of los van elkaar tegenaan lopen zo dat er een team verband staat waardoor alles eigenlijk ‘hoe pittig de periode ook is,’ soepeler erdoor heen komen samen als gezin. Sommige onderwerpen zijn echt absoluut niet leuk om erover te hebben, maar zeker iets wat besproken kan en soms zelfs moet worden. Want uit eindelijk doe je het allemaal samen, en samen sta je sterk, met ieder zijn eigen weg die ze los van elkaar bewandelen voor de innerlijke geluk om zo samen te zijn en dat met elkaar te kunnen delen, steunen en motiveren. Wat in mijn ogen een power couple maakt.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.